niedziela, 12 kwietnia 2015

Wielkanocne babeczki z budyniem


Co prawda Wielkanoc już minęła ale te babeczki są dobre na osłodę każdej chwili. Nawet wtedy, kiedy wydaje się, że ma się już naprawdę dosyć słodkiego. Z lekką i kruszonką i budyniem w środku.

Składniki:
300 g mąki + 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
1 duże jajko
120 g cukru + cukier wanilinowy Delecta
200 ml mleka
80 g oleju

Dodatkowo:
szklanka mleka
1/2 opakowania budyniu
łyżeczka kakao (jeśli to biały budyń)
okruszki z kruchego ciasta (na posypkę)

Wszystkie składniki dodać do jednej miski i dokładnie razem połączyć. Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu i włożyć do foremek na łyżkę ciasta a kolejną przykryć. Na wierzch można pokruszyć upieczone wcześniej ciasto. Piec ok. 25 minut w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku.



Wielkanocne wypieki z Delectą

5 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  3. Widzę, że usuwasz komentarze...
    I dobrze - niech idioci spamują gdzie indziej.

    OdpowiedzUsuń
  4. Dietą dietą ale i tak takie zjem. *-*

    OdpowiedzUsuń

Jeśli Ci się podobają przepisy - skomentuj. Bądź na bieżąco - obserwując bloga!
Spam jest ignorowany i usuwany.