Co prawda Wielkanoc już minęła ale te babeczki są dobre na osłodę każdej chwili. Nawet wtedy, kiedy wydaje się, że ma się już naprawdę dosyć słodkiego. Z lekką i kruszonką i budyniem w środku.
Składniki:
300 g mąki + 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
1 duże jajko
120 g cukru + cukier wanilinowy Delecta
200 ml mleka
80 g oleju
Dodatkowo:
szklanka mleka
1/2 opakowania budyniu
łyżeczka kakao (jeśli to biały budyń)
okruszki z kruchego ciasta (na posypkę)
Wszystkie składniki dodać do jednej miski i dokładnie razem połączyć. Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu i włożyć do foremek na łyżkę ciasta a kolejną przykryć. Na wierzch można pokruszyć upieczone wcześniej ciasto. Piec ok. 25 minut w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku.

Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńKocham babeczki! Wyglądają pysznie *.*
OdpowiedzUsuńjustsayhei.blogspot.com
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńWidzę, że usuwasz komentarze...
OdpowiedzUsuńI dobrze - niech idioci spamują gdzie indziej.
Dietą dietą ale i tak takie zjem. *-*
OdpowiedzUsuń