środa, 2 września 2015

Kokosowo-kakaowy krem jaglany z bananem i malinami polany jogurtem naturalnym


Kiedyś, nie pamiętam na jakim blogu zobaczyłam krem jaglany. Przyznam, ze pomysł był fajny, bo chyba nawet tamten post wylądował w zakładkach na komputerze. 
W każdym razie ,,challenge accepted". 
I tym razem właśnie razem, tak dla odmiany pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie. A zdrowe nie znaczy nudne i niedobre jak się czasami może wydawać.

Składniki:
szklanka mleka
łyżeczka kakao
50 g kaszy jaglanej
3 łyżeczki wiórków kokosowych
banan
jogurt naturalny

Mleko podgrzać i wymieszać z kakao. Wsypać kaszę jaglaną i ugotować z łyżeczką wiórek kokosowych. Kiedy będzie gotowa, zblendować blenderem z połówką banana. Jeśli jest za gęste dolać mleka lub odrobinę wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Polać z jogurtem naturalnym wymieszanym z kolejną łyżeczką wiórek. Na wierzch ułożyć banana i maliny (których część również można zblendować) i obsypać kokosem.



Coco Dreams

7 komentarzy:

  1. Krem jaglany w każdym dodatkiem jest BOSKI :D A banan to nieodłączny jego element :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam dodatek kokosa do deserów;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm... uwielbiam takie śniadanka a kremy jaglane to już w ogóle bajka :3

    OdpowiedzUsuń
  5. Wiórki kokosowe i maliny... mmm, chyba się skuszę :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Naprawdę? :o Przecież Ty nie lubisz malin!
      W takim razie życzę Ci przekonania się do nich i smacznego. :3

      Usuń
  6. Ten krem jaglany wygląda na bardzo smaczny i wcale nie uważam,że jest nudny

    OdpowiedzUsuń

Jeśli Ci się podobają przepisy - skomentuj. Bądź na bieżąco - obserwując bloga!
Spam jest ignorowany i usuwany.