niedziela, 24 maja 2015

Owsianka na dwa sposoby


Nie trzeba jeść samych płatków owsianych zalanych/gotowanych z wodą czy mlekiem - taka opcja jest (może i smaczna) ale nudna. Kombinując z dodatkami, można zjeść coś naprawdę dobrego.

Składniki:
25 g płatków owsianych górskich
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka dowolnych otrąb
aronie/borówki amerykańskie
maliny
truskawki
płatki migdałowe

Płatki zalać gorącym, przegotowanym mlekiem z wodą lub gotować w zależności od rodzaju (górskie czy błyskawiczne). Dodać resztę składników i wymieszać.

Banalnie proste śniadanie, a smaczne i sycące.




Tydzień z owsianką

5 komentarzy:

  1. Owsianka chyba nigdy mi się nie znudzi :) Za każdym razem podaję ją z innymi dodatkami, co sprawia, że zawsze smakuje inaczej.
    Bardzo fajny blog, będę zaglądać :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie przepadam za owsianką, ale ta wygląda przepysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna, jadłam.

    OdpowiedzUsuń

Jeśli Ci się podobają przepisy - skomentuj. Bądź na bieżąco - obserwując bloga!
Spam jest ignorowany i usuwany.