Nie trzeba jeść samych płatków owsianych zalanych/gotowanych z wodą czy mlekiem - taka opcja jest (może i smaczna) ale nudna. Kombinując z dodatkami, można zjeść coś naprawdę dobrego.
Składniki:
25 g płatków owsianych górskich
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka dowolnych otrąb
aronie/borówki amerykańskie
maliny
truskawki
płatki migdałowe
Płatki zalać gorącym, przegotowanym mlekiem z wodą lub gotować w zależności od rodzaju (górskie czy błyskawiczne). Dodać resztę składników i wymieszać.
Banalnie proste śniadanie, a smaczne i sycące.

Owsianka chyba nigdy mi się nie znudzi :) Za każdym razem podaję ją z innymi dodatkami, co sprawia, że zawsze smakuje inaczej.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny blog, będę zaglądać :) Pozdrawiam!
pycha!
OdpowiedzUsuńNie przepadam za owsianką, ale ta wygląda przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńPyszna, jadłam.
OdpowiedzUsuńLubię owsiankę. :-)
OdpowiedzUsuń