niedziela, 17 maja 2015

Domowe masło orzechowe


Kremowe lub z kawałkami chrupiących orzeszków. Doskonale smarowidło na kanapkę jako zamiennik np. masła czy dobry dodatek do płatków.

Jak zrobić domowe masło orzechowe?
Potrzebne są orzeszki ziemne (lub inne dowolne).
Wystarczy je uprażyć (w piekarniku lub na patelni, uważając przy tym, żeby nie przypalić), a potem zblendować.


5 komentarzy:

  1. ja jednak wole kupione masło albo nutelle <3
    Obserwuje :)
    Zostaw po sobie jakiś ślad :
    Mój blog <--Klik

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś wypróbuję :)

    Zapraszam: http://alieever.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już ponad 7100 blogów z 22 kategorii.
    zBLOGowani to największy polski serwis skupiający blogi i vlogi. Czytelnikom umożliwiamy obserwowanie blogów oraz tworzenia katalogów ulubionych wpisów. Blogerzy mają dodatkowo możliwość brania udziału w ciekawych akcjach i konkursach oraz dyskusji na forum. Zachęcamy do rejestracji.

    OdpowiedzUsuń
  4. Masło orzechowe to moje uzależnienie! A domowej roboty najlepsze :3

    justsayhei.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Jeśli Ci się podobają przepisy - skomentuj. Bądź na bieżąco - obserwując bloga!
Spam jest ignorowany i usuwany.