Jakiś czas temu kupiłam Tofu w promocji, kompletnie nie wiedząc jak go wykorzystać. A kto je próbował - wie, że ma taki specyficzny smak do nieopisania. Odpowiednik wegańskiego sera jak to niektórzy go określają.
Składniki:
ok. 50 g tofu
100 ml napoju sojowego
100 ml napoju sojowego
20 g wiórek kokosowych
10 g kakao
słodzik (cukier, syrop klonowy lub w wersji niewegańskiej - miód)
Wszystko zblendować i posłodzić do smaku.
Prawda, że łatwe? ;)
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńZawsze mam problem z tofu i brak pomysłów. Teraz już wiem co sobie przyrządzę! :-)
OdpowiedzUsuńTo ciekawe rozwiązanie. Wydaje mi się, że krem wychodzi dość zapychający? :)
OdpowiedzUsuńCzy ja wiem czy zapychający... Nie zaprzeczę, bo również mi się tak wydaje. A gdyby zjeść go na raz to już na pewno.
UsuńJa go używałam do kanapek. :D
Kakaowe tofu… Kurczę przerabiałam w podobny sposób twaróg, teraz pora na tofu jak widać. :D
OdpowiedzUsuńja robiłam sobie bardzo podobny krem tylko, że bez kakao... tyle że ja go zjadłam na deser w kubeczku i większą porcję zdecydowanie. A mogłam go zrobić w mniejszej i na kanapki, ale ja oczywiście jestem inna xDD Kupiłam tofu wtedy w promocji w kaufie, jeszcze w wakacje :)
OdpowiedzUsuńWedług mnie Tofu i inne produkty sojowe są drogie, dlatego jak juz kupuję to przeważnie w promocji. ;)
UsuńSuper przepis! Na pewno kiedys wypróbuję! ;D
OdpowiedzUsuńhttp://julia-skorupka.blogspot.com/
Od jakiegoś czasu mamy wstręt do tofu, bo ostatnio trafił nam się felerny egzemplarz i smakował... dziwnie... :P Dlatego krem wolałybyśmy bez niego :D
OdpowiedzUsuń