sobota, 31 października 2015

Zupa krem z dyni, bo Halloween


Może przepis nie za specjalny, wymyślny, o już dawno wszystkim znany... A mimo, że na 100-ny wpis chciałam przygotować coś specjalnego, to jednak dodaję ten. Poza tym dziś jest Halloween, a w ten dzień taka zupa na obiad jest wprost idealna.

Składniki:
3-4 kawałki upieczonej wraz ze skórką dyni (mniej-więcej takie jak na zdjęciu)
marchew
cebula
2-3 ząbki czosnku
2-3 łyżki oleju
przyprawy (curry, kurkuma, pieprz...)
woda

Wszystkie składniki oprócz dyni zagotować zalewając wodą tak, aby je przykryła, ale jej wysokość była nieco wyższa. Dodać upieczoną dynię bez skórki (miąższ można wybrać łyżką). Na końcu wszystko zmiksować.

Menu dla przyszłej mamyJesienne zupy

7 komentarzy:

  1. *.* Ostatnio mam zupełną fazę na zupy-krem. :D Wczoraj próbowałam kupnej (z super składem!) z Biedronki - była genialna. :D Ale jak bardzo musi być genialna robiona samemu? :D Trzeba wypróbować, przepis na pewno wykorzystam. :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma to jak dobry krem z dyni :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Najlepsze są zupy kremy! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo podoba mi się twój blog, ponieważ uwielbiam gotować a masz tutaj dużo ciekawych przepisów! Napewno wypróbuje kilka :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
    http://ksiezniczka-blog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. kocham zupy kremy, a ta z dynii jest genialna <3 Twoja jakaś prostsza ta wersja, supcio ^^

    OdpowiedzUsuń
  6. No i my jesteśmy kupione! Kochamy takie zupy :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Dziękuję za udział w akcji :-)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli Ci się podobają przepisy - skomentuj. Bądź na bieżąco - obserwując bloga!
Spam jest ignorowany i usuwany.