niedziela, 17 lipca 2016

Pęczak z warzywami i grzybami


Dzisiejsza propozycja to proste połączenie kaszy z warzywami. Na obiad? Chyba najlepiej. Wegetariańsko. Nie mam nic więcej do dodania.
Składniki:
50 g kaszy pęczak
papryka
cukinia
pieczarki
łyżka oleju

Warzywa i pieczarki umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę (grzyby w plasterki). Wrzuć na patelnię i uduś. Kaszę ugotuj, a następnie wymieszaj z warzywami. 


9 komentarzy:

  1. Ja do pęczaku(a?) nie mogłam się dłuugo przekonać, aż w końcu trafiłam na niego w jakiejś mieszance i już lubię. :D Dawno nie jadłam jakiegoś kaszotto, trzeba to zmienić. :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie, smacznie. No i moje ulubione grzybki są :) Nie jadam często pęczaku, chyba trzeba będzie to zmienić. Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pęczak bardzo lubimy jednak za dużo nie możemy go jeść ale taka potrawka musi być pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Prosty i smaczny przepis :) Bardzo lubię takie potrawy. Taka potrawa dostarcza dużo witamin z gr. B oraz wiele składników mineralnych. Cukinia również jest bardzo wartościowym warzywem. Grzyby z kolei również dostarczają witamin z grupy B. Bardzo podoba mi się Twoja propozycja na pyszny i zdrowy obiad :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo czesto u mnie gości latem :) Uwielbiam pęczak!

    OdpowiedzUsuń
  6. Danie zapowiada się wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli Ci się podobają przepisy - skomentuj. Bądź na bieżąco - obserwując bloga!
Spam jest ignorowany i usuwany.