Wracając do przepisów, bo ostatnio mnóstwo dodaję recenzji, to być może już znanie krem z awokado, czekoladowy, który jest jednak wegański. Nic trudnego, a coś smacznego. Kremowa masa o niebo lepsza od słodkich kremów na kanpaki.
Składniki:
1/2 awokado
kilka łyżek mleka owsianego
2-3 łyżki kakao
słodzidło (cukier/miód/ksylitol/stewia...)
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wybrać miąższ łyżeczką. Przełożyć do naczynia, gdzie dodać resztę składników, które potem ze sobą wszystkie zmiksować blenderem. Nic bardziej prostego.
proste, i smaczne. Ja lubię go dawać do naleśników:)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :* :) Lubimy czekoladę w każdej formie ^^ Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńPróbowałam już wcześniej, bo to dość popularny przepis. Bardzo dobry zamiennik Nutelli :)
OdpowiedzUsuńO tak, bardzo lubimy ten krem :D Kiedyś robiłyśmy go niemal codziennie :D
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze nigdy awokado. Ostatnio będąc w sklepie się zastanawiałam, czy sobie nie kupić, ale nie wiedziałam z czym zbytnio mogłabym je zjeść. Następnym razem kupię i zrobię ten krem! :)
OdpowiedzUsuń>foxydiet<
Szybko i zdrowo ;)
OdpowiedzUsuńKiedyś robiłam podobny ale z bananów :)
OdpowiedzUsuńNie wiedziałam, że awokado można tak pomysłowo i smacznie wykorzystać :) Podoba mi się bardzo ten pomysł :) Samo nie smakuje mi tak, jak właśnie w jakiś musach, kremach, pastach. Serdecznie pozdrowionka :)
OdpowiedzUsuńAwokado ma dużo zastosowań kulinarnych. Twój przepis właśnie pokazuje, jak szybko można przyrządzić deser, który jest zarazem smaczny i zdrowy :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńAwokado sprawdza się genialnie w takich kremach. :DDD
OdpowiedzUsuń