niedziela, 8 maja 2016

Wegański krem czekoladowy


Wracając do przepisów, bo ostatnio mnóstwo dodaję recenzji, to być może już znanie krem z awokado, czekoladowy, który jest jednak wegański. Nic trudnego, a coś smacznego. Kremowa masa o niebo lepsza od słodkich kremów na kanpaki.

Składniki:
1/2 awokado
kilka łyżek mleka owsianego
2-3 łyżki kakao
słodzidło (cukier/miód/ksylitol/stewia...)

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wybrać miąższ łyżeczką. Przełożyć do naczynia, gdzie dodać resztę składników, które potem ze sobą wszystkie zmiksować blenderem. Nic bardziej prostego.

10 komentarzy:

  1. proste, i smaczne. Ja lubię go dawać do naleśników:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie wygląda :* :) Lubimy czekoladę w każdej formie ^^ Pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń
  3. Próbowałam już wcześniej, bo to dość popularny przepis. Bardzo dobry zamiennik Nutelli :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O tak, bardzo lubimy ten krem :D Kiedyś robiłyśmy go niemal codziennie :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie jadłam jeszcze nigdy awokado. Ostatnio będąc w sklepie się zastanawiałam, czy sobie nie kupić, ale nie wiedziałam z czym zbytnio mogłabym je zjeść. Następnym razem kupię i zrobię ten krem! :)
    >foxydiet<

    OdpowiedzUsuń
  6. Kiedyś robiłam podobny ale z bananów :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie wiedziałam, że awokado można tak pomysłowo i smacznie wykorzystać :) Podoba mi się bardzo ten pomysł :) Samo nie smakuje mi tak, jak właśnie w jakiś musach, kremach, pastach. Serdecznie pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Awokado ma dużo zastosowań kulinarnych. Twój przepis właśnie pokazuje, jak szybko można przyrządzić deser, który jest zarazem smaczny i zdrowy :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  9. Awokado sprawdza się genialnie w takich kremach. :DDD

    OdpowiedzUsuń

Jeśli Ci się podobają przepisy - skomentuj. Bądź na bieżąco - obserwując bloga!
Spam jest ignorowany i usuwany.