niedziela, 21 lutego 2016

Prosta i szybka pasta zielona


Na kanapki czy do makaronu. Zamiast pesto i z jedynego tłustego owocu. Wegańskie.

Składniki:
1 dojrzałe awokado
1/2 pomidora
szczypta chili
pieprz

Wszystko razem zmiksować (tylko nie zapomnijcie usunąć pestki z owocu) mikserem/blenderem/robotem lub nawet zgnieść i wymieszać. Nic prostszego!

9 komentarzy:

  1. Bardzo fajny przepis, zwykle mam problem co zrobić z awokado to chętnie wykorzystam. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł:) Zjadłabym kanapkę z tą pastą;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł na zdrowe smarowidło kanapkowe :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam pasty, a ostatnio awokado u mnie króluje, muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie jutro zamierzamy taką pastę do makaronu zrobić :D My zawsze jeszcze garść szpinaku dodajemy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. A ja nigdy nie jadłem awokado. Chyba najwyższy czas to zmienić. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. O rany, ta pasta wygląda tak mało jakoś nie awokadowo. :D Muszę zrobić! :D
    PS.: Dopiero teraz ogarnęłam, że nie zmieniłam sobie Twojej nazwy w zakładkach, dlatego mi się posty na bloggerze nie wyświetlały. > . <

    OdpowiedzUsuń

Jeśli Ci się podobają przepisy - skomentuj. Bądź na bieżąco - obserwując bloga!
Spam jest ignorowany i usuwany.