Jakie jest najlepsze ciasto? To zależy od tego, co kto lubi. Tym razem przedstawiam coś z makiem na styl jogurtowego, ale płaskiego jak Brownie. Pokręcone? Być może, ale przynajmniej prościutkie i smaczne.
Składniki:
250 g mąki
120 g cukru
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
25 g roztopionej margaryny
400 g jogurtu naturalnego
50 g maku
Margarynę ucierać mikserem, dodając jedną żółtko po drugim, a następnie cukier. Gdy masa będzie jednolita, należy ją wymieszać z pozostałymi składnikami, na końcu delikatnie mieszając z ubitą pianą z białek.
Piec w 180 stopniach C do zarumienienia ciasta.
ciekawy pomysł, smakowite
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie w odwecie na moje początki kulinarne :)
Od środka wyglądają jak sernik z orzechową masą. :)
OdpowiedzUsuńSerio? :o
UsuńNie pomyślałabym o tym.
:)
Usuńrobię ! jak dużą masz foremkę?
OdpowiedzUsuńMuszę podesłać przepis narzeczonemu. Niech mi takie zrobi, a co!
OdpowiedzUsuńzapowiada się ciekawie :) Smaki idealne, takie no właśnie.. jogurtowe brownie :D
OdpowiedzUsuńProste, pomysłowe i na pewno smaczne :)
OdpowiedzUsuńPyszne, lubię jogurt i mak, a to połączenie wydaje mi się niesamowicie ciekawe. :-)
OdpowiedzUsuńtaki prosty i smaczny! Przepis dodaje do zakładek, co z tego, że mam je miliony, sukcesywnie je próbuję i na to też przyjdzie pora! Ależ kusisz kochana *___* Przyniosę kakao i poczekaj na mnie :D
OdpowiedzUsuńA właśnie się z siostrą zastanawiałyśmy, co upichcić tym razem. Ostatnio się bawimy w piekarzy... Ratujesz moją mało pomysłową głowę. Co prawda, maku nie mam, ale to wygląda tak smakowicie, że dziś pojawi się na moim stole na pewno. Heh.
OdpowiedzUsuńKostki wyglądają na fajne zbite :D Zasmakowałybyśmy w nich :)
OdpowiedzUsuń